Εγκαταστήστε το Pixel 2 Launcher στο Xiaomi Mi A1 σας (χωρίς Root)

Εγκατάσταση της Global έκδοσης του MUI9 stable 9.2.3.0 για το Redmi 4X
Φεβρουάριος 27, 2018
Οι καλύτερες Custom ROM για το Xiaomi Redmi Note 5A
Μάρτιος 7, 2018
Show all

Εγκαταστήστε το Pixel 2 Launcher στο Xiaomi Mi A1 σας (χωρίς Root)

Το νέο Launcher του Pixel 2 για το Xiaomi Mi A1 κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και όχι μόνο λειτουργεί εξαιρετικά, αλλά δεν χρειάζεται και να έχετε κάνει Root στην συσκευή σας. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητες που προσφέρει, αλλά και να διαβάσετε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε στο Xiaomi Mi A1 σας.

Λειτουργίες του Pixel 2 Launcher

Η νέα έκδοση του Pixel 2 Launcher επιτρέπει την χρήση των λειτουργιών Google Now και Google Weather χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθούν σαν εφαρμογές συστήματος από τον χρήστη. Ενσωματώνει επίσης μία νέα δυνατή χειρονομία με την οποία ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την μπάρα ειδοποιήσεων. Σε αυτή την έκδοσή του, ως δευτερεύον χρώμα έχει οριστεί το μπλε (Pixel Blue) ενώ στον χρήστη δίνεται και η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ορισμένων θεμάτων, όπως του σκοτεινού περιβάλλοντος (dark theme) και του θέματος με σκούρη γραμματοσειρά (dark text theme). Σαν επιλογή ο χρήστης μπορεί να ορίσει πως θέλει όλα τα εικονίδια της συσκευής του να παρουσιάζονται κυκλικά (όπως συμβαίνει δηλαδή και στην συσκευή της Google) ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και τα λεγόμενα notification badges, τα σηματάκια δηλαδή που εμφανίζονται πάνω από τα εικονίδια μίας εφαρμογής όταν έχουμε κάποια ειδοποίηση (π.χ. αδιάβαστα μηνύματα).

Εγκατάσταση του Pixel 2 Launcher στο Xiaomi Mi A1

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούσατε κάποια παλιά έκδοση του Pixel 2 Launcher θα πρέπει να την αφαιρέσετε προτού εγκαταστήσετε την καινούρια έκδοση. Στην συνέχεια κατεβάζετε το αρχείο APK και ακολουθήστε τις παρακάτω απλές οδηγίες:

1. Ανοίξτε τον περιηγητή της επιλογής σας και κατεβάστε το αρχείο APK από το παρακάτω link:
https://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=4343297&d=1511710057

2. Ανοίξτε τον φάκελο με τις λήψεις σας

3. Πατήστε πάνω στο αρχείο και επιλέξτε «Εγκατάσταση». Η εφαρμογή θα εγκατασταθεί και μπορείτε να αρχίσετε να την χρησιμοποιήτε.

Βοήθεια: Εάν τα notification badges δεν λειτουργούν μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα

1. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και μετά Εφαρμογές

2. Επιλέγετε τις ρυθμίσεις για προχωρημένους

3. Επιλέγετε την «ειδική πρόσβαση» και μετά «πρόσβαση σε ειδοποιήσεις»

4. Το τελευταίο βήμα είναι απλά το να επιτρέψετε στο Pixel 2 Launcher να έχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις σας

Εάν αντιμετωπίζετε crashes καταγράψτε ένα logcat με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις το Google Weather μπορεί να μην λειτουργεί. Σιγουρευτείτε ότι τα Google Apps είναι ενημερωμένα με την τελευταία έκδοση και είναι εγκατεστημένα σαν εφαρμογές συστήματος. Εάν δεν έχετε ορίσει τα εικονίδια να γίνουν κυκλικά, τότε η εμφάνισή τους αντιστοιχεί σε αυτήν της ROM του τηλεφώνου σας.

Αλλαγές

Σε αυτή την έκδοση του Pixel 2 Launcher διορθώθηκαν αρκετά bugs. Προστέθηκαν επιλογές για την αφαίρεση του ημιδιαφανούς φόντου κάτω από το dock. Η μπάρα ειδοποιήσεων έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ προστέθηκε και επιλογή με την οποία ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το χρωματιστό λογότυπο της Google πάνω σε οποιοδήποτε φόντο επιθυμεί. Η μπάρα αναζήτησης στο κάτω μέρος της οθόνης παρουσιάζει μικρές αλλαγές, όπως για παράδειγμα το γεγονός πως πλέον έχει στρογγυλεμένες γωνίες.

Συνοψίζοντας, το συγκεκριμένο αποτελεί ένα πολύ λειτουργικό Launcher με ορισμένες έξτρα λειτουργίες που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε στο Xiaomi Mi A1 σας.