Εγκαταστήστε το LineageOS 15.1 (ανεπίσημο λογισμικό βασισμένο στο Android 8.1) στο Xiaomi Mi 5S

Files Go – Η εφαρμογή διαχείρισης αρχείων του Xiaomi Mi A1 για όλες τις Android συσκευές
Φεβρουάριος 10, 2018
Εγκατάσταση της Global έκδοσης του MUI9 stable 9.2.3.0 για το Redmi 4X
Φεβρουάριος 27, 2018
Show all

Εγκαταστήστε το LineageOS 15.1 (ανεπίσημο λογισμικό βασισμένο στο Android 8.1) στο Xiaomi Mi 5S

To LineageOS είναι ένα ανεπίσημο δωρεάν λογισμικό βασισμένο στο Android 8.1 (Oreo). Η κοινότητα που απαρτίζεται από fans του Android αναπτύσσει το συγκεκριμένο λογισμικό, το οποίο είναι σχεδιασμένο στοχεύοντας στην σταθερότητα και στις επιδόσεις. Η νέα έκδοση της  συγκεκριμένης ROM για το Mi 5S μόλις κυκλοφόρησε και παρακάτω μπορείτε να λάβετε οδηγίες για την ομαλή εγκατάστασή της.

 

Λειτουργίες του LineageOS 15.1 που δουλεύουν απολύτως ομαλά

Κάμερα (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Ήχος (Καταγραφή και playback )

Αναπαραγωγή Βίντεο

Bluetooth

Αισθητήρας

Boots

GPS

Wi-Fi

 

Πως να κάνετε την εγκατάσταση

Το πρώτο βήμα είναι το να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από εδώ:

https://androidfilehost.com/?w=files&flid=234421

 

Συνεχίστε κατεβάζοντας τις τελευταίες εκδόσεις από τα Gapps (εφαρμογές της Google) από εδώ:

http://opengapps.org/

 

Κάντε επανεκκίνηση σε λειτουργία επαναφοράς (recovery)

 

Εγκαταστήστε την τελευταία έκδοση λογισμικού και τα Gapps.

 

Το τελευταίο βήμα αποτελεί μία απλή επανεκκίνηση της συσκευής σας.

 

Βοήθεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να κάνετε μία υποχρεωτική επανεκκίνηση της συσκευής μετά την εγκατάσταση των Gapps, καθώς το ανεπίσημο πρόγραμμα εγκατάστασης ενσωματώνει ορισμένα bugs. Για να το κάνετε αυτό κρατήστε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης μαζί με το πλήκτρο για την μείωση της έντασης. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πως σε κάποιες περιπτώσεις ο οπίσθιος φωτισμός στα πλήκτρα δεν λειτουργούσε μετά το πέρασμα του λογισμικού, ωστόσο οι προγραμματιστές της εφαρμογής γνωρίζουν ήδη για το συγκεκριμένο πρόβλημα και ανακοίνωσαν πως θα δώσουν μία λύση σύντομα.

 

Επιπλέον, εάν η συσκευή σας κάνει επανεκκίνηση αφότου εισάγετε τον κωδικό του Wi-Fi, ακολουθήστε τα εξής βήματα: κατεβάστε την τελευταία εβδομαδιαία Beta ROM του MUI > Εγκαταστήστε την μέσω του TWRP > Εκκινήστε στο Λειτουργικό σύστημα > Κάντε επανεκκίνηση σε λειτουργία επαναφοράς (recovery) > Διαγράψτε τα πάντα > Εγκαταστήστε το LOS 15.0 + Gapps > Εκκινήστε στο Λειτουργικό σύστημα > Κάντε το setup της συσκευής σας

 

Το LineageOS περιλαμβάνει πολλές επιλογές που σχετίζονται με το hardware μίας συσκευής. Όλος ο κώδικας του LineageOS είναι διαθέσιμος στο διαδίκτυο. Εάν σας ενδιαφέρει μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στο παρακάτω link: https://github.com/LineageOS

 

Αλλαγές

Αυτή η έκδοση του LineageOS αφαιρεί το θολό UI που υπάρχει σε ορισμένα σημεία και ξεκλειδώνει το GPS. Επιπλέον δεν έχει τα θέματα που υπήρξαν σε προηγούμενες εκδόσεις, όπως το μη ενεργό PMW Mode. Η αλλαγή των πλήκτρων έχει απενεργοποιηθεί και τα αρχεία από τις υπηρεσίες Pinner έχουν ενημερωθεί. Επιπλέον οι επιδόσεις του Bluetooth είναι βελτιωμένες.

 

Αναφορά προβλημάτων

Εάν αντιμετωπίζετε bugs με το Xiaomi Mi5s σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Logcat αμέσως μετά την εμφάνιση του προβλήματος, ωστόσο σιγουρευτείτε πως θα το κάνετε πριν επανεκκινήσετε την συσκευή, καθώς η κίνηση αυτή θα διαγράψει τα logs του κινητού. Όπως είναι φυσικό προσπαθείτε να δώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Όσο πιο αναλυτική η αναφορά, τόσο πιο πιθανό να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα.

 

Κλείνοντας

Το LineageOS 15.1 αποτελεί ακόμα ανεπίσημη έκδοση λογισμικού, επομένως κρατήστε στον νου σας πως μπορεί ακόμα να παρουσιάζει μερικά bugs. Ωστόσο βελτιώνεται ραγδαία, επομένως μην διστάσετε να το δοκιμάσετε και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με την υπόλοιπη κοινότητα.